انتقاد مراجع تقلید به فعالیت‌های ربوی بانک‌ها

دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با آیات عظام از آن جهت حایز اهمیت است که در روزهای گذشته لایحه بانکداری جمهوری اسلامی، در دولت مورد بررسی قرار گرفته و تاکنون یکی از بندهای آن‌که مربوط به تغییر واحد پولی کشور از ریال به تومان است در دولت تصویب شد. الیاس حضرتی و  اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس روز گذشته برای دیدار با تنی چند از مراجع عظام راهی قم شدند.
  
در این دیدار نمایندگان مجلس با ارایه گزارش از وضعیت اقتصادی کشور نظر مراجع تقلید را جویا شدند و آیات عظام قم هم روی نکاتی مانند تجاری شدن بانک‌ها و فعالیت‌های ربوی خواستار برخورد فعالانه‌تر نمایندگان مجلس شدند. رییس کمیسیون اقتصادی در رابطه با دلایل این دیدار گفت: برای بررسی ابعاد و زوایای فقهی طرح بانکداری اسلامی و استماع نظرات علما در خصوص این طرح امروز دیدارهایی با تعدادی علمای قم به همراه اعضای هیات رییسه کمیسیون اقتصادی داشتیم و خواهیم داشت.

به گزارش خبرچه به نقل از ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به بررسی طرح نظام جامع بانکداری اسلامی و جمع‌بندی نظرات علما در خصوص ابعاد فقهی این لایحه دیروز در دو نوبت صبح و بعدازظهر دیدارهایی با آیات عظام علوی‌گرگانی، مکارم شیرازی، جوادی آملی و سبحانی داشتیم. وی افزود: با توجه به ضرورت بهره‌گیری از نظرات مراجع عالیقدر تقلید طرح بانکداری بندهایی از این طرح براساس نظرات علما و مبانی فقهی مورد بررسی قرار گرفت.

مسائل اقتصادی مردم رفع شود
احمد انارکی، یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با دیدار نمایندگان با آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی گفت: جمعی از اعضای کمیسیون اقتصادی امروز با آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی دیدار و گفت‌وگو کرده و گزارشی از عملکرد این کمیسیون به مرجع عالیقدر تقلید ارایه دادند. رییس کمیسیون اقتصادی در این جلسه اظهار داشتند که در طرح بانکداری جمهوری اسلامی نظرات مراجع عالیقدر تقلید لحاظ خواهد شد. نماینده مردم رفسنجان در مجلس ادامه داد: در این نشست آیت‌الله مکارم شیرازی بر رفع مسائل اقتصادی مردم و مشکلات در سیستم بانکی کشور تاکید کردند و اظهار داشتند که باید علاوه بر قانون در زمینه بانکداری اسلامی روی اجرایی شدن قوانین در بانک‌ها کار شود. آیت‌الله مکارم شیرازی روی موضوع تبیین بانکداری اسلامی از طریق رسانه‌ها به مردم و کارکنان بانک‌ها تاکید کردند.

انتقاد به ربا در سیستم پولی
سیدکاظم دلخوش اباتری، نماینده مردم صومعه‌سرا درباره سفر اعضای کمیسیون اقتصادی به شهر مقدس قم گفت: اعضای کمیسیون با آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی از مراجع عالیقدر تقلید دیدار و گفت‌وگو کردند. در این دیدار، رییس و اعضای کمیسیون اقتصادی گزارشی از عملکرد کمیسیون به آیت‌الله العظمی جوادی آملی ارایه دادند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در این دیدار، آیت‌الله العظمی جوادی آملی از اخذ جریمه‌های دیرکرد و موضوع ربا در سیستم پولی انتقاد و به کمیسیون اقتصادی تاکید کرد که به دغدغه‌های شرعی در موضوعات مالی و پولی توجه جدی شود. این نماینده مجلس در رابطه با دیدار نمایندگان با آیت‌الله سبحانی گفت: در این دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس گزارش‌هایی از روند فعالیت‌های این کمیسیون به آیت‌الله العظمی سبحانی ارایه دادند و خواستار نظرات ایشان در رابطه با طرح قانون بانکداری جمهوری اسلامی ایران شدند. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع نحوه رسیدگی به طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون اقتصادی در این نشست مطرح شد. دلخوش اباتری ادامه داد: آیت‌الله العظمی سبحانی در این دیدار از تجارت بانک‌ها و افزایش تعداد شعب بانکی در کشور انتقاد کردند و خواستار رسیدگی به این موضوع شدند.

همچنین سید حسن حسینی‌شاهرودی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درخصوص نشست امروز جمعی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با آیت‌الله‌العظمی علوی‌گرگانی از مراجع عالیقدر تقلید گفت: با توجه به اینکه مشکلات سیستم بانکی در کشور مسائلی را برای مردم و فعالان اقتصادی به وجود آورده است و اینکه شبهات ربوی بودن عملیات بانکی یکی از دغدغه‌های مراجع تقلید است است،

امروز اعضای کمیسیون به دلیل بررسی شدن طرح بانکداری جمهوری اسلامی در کمیسیون برای شنیدن نقطه نظرات مراجع تقلید به خدمت این مراجع عظام و علمای قم رسیدیم. نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این نشست رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گزارشی از عملکرد و برنامه‌های آتی این کمیسون به آیت‌الله العظمی علوی گرگانی ارایه داد. حسینی شاهرودی افزود: اعضای کمیسیون اقتصادی در این نشست اظهار داشتند که از نقطه نظرات مراجع عالیقدر در رسیدگی به طرح بانکداری جمهوری اسلامی بهره خواهند برد.

این عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: آیت‌الله‌العظمی علوی گرگانی تاکید داشتند که این یک مطالبه مردمی است که سیستم بانکی در راستای موضوعات اسلامی فعالیت کند و همچنین ایشان اظهار داشتند علاوه بر اینکه قراردادهای بانکی نباید حرام باشند، باید دراین قراردادها جزییاتی لحاظ شود که به مردم فشار اقتصادی وارد نشود.

کمیسیون اقتصادی از نظرات فقها استفاده خواهد کرد
علاوه بر این محمدرضا پورابراهیمی داورانی درگفت‌وگو با خانه ملت، درخصوص سفر اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به شهر مقدس قم دیروز گفت: با توجه به اینکه رسیدگی به طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون اقتصادی مجلس آغاز شده است، بنابراین اعضای این کمیسیون برخود تکلیف دیدند با مراجع عالیقدر تقلید و علمای دینی دیدار و گفت‌وگو کنند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ازصبح دیروز اعضای کمیسیون اقتصادی با آیت‌الله‌العظمی سبحانی، آیت‌الله العظمی جوادی آملی، آیت‌الله علوی بروجردی و آیت‌الله شهرستانی دیدار و گفت‌وگوهایی داشتند و گزارشی در رابطه با نحوه رسیدگی به طرح بانکداری جمهوری اسلامی ارایه دادند. پورابراهیمی داورانی با اشاره به دیدارش با آیت‌الله العظمی جوادی آملی گفت: در این دیدار از این مرجع عالیقدر تقاضا شد تا نقطه نظرات و دغدغه‌های خود را در رابطه با طرح بانکداری جمهوری اسلامی بیان کند و ایشان نیز توصیه‌هایی در رابطه با مقابله جدی با ربا در سیستم پولی و بانکی کشور داشتند که کمیسیون در جریان بررسی طرح بانکداری جمهوری اسلامی از تمامی نقطه نظرات فقها در این موضوع استفاده خواهد کرد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان ضرورت بهره‌گیری از نظرات مراجع عالیقدر تقلید درباره طرح بانکداری جمهوری اسلامی، افزود: بخشی از بندهای طرح بانکداری جمهوری اسلامی باید با لحاظ مبانی فقهی مورد بررسی قرار بگیرد و کمیسیون اقتصادی از تمامی نقطه نظرات فقها و مراجع عالیقدر تقلید استفاده خواهد کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد